logoAjuntament_web

Antecedents

Amb l’objectiu de fer front a les dificultats econòmiques i socials del comerç al territori, durant l’any 2019, l’Ajuntament de Blanes va estar treballant per desenvolupar el Pla de dinamització de l’activitat comercial urbana de Blanes. Aquest Pla va ser l’instrument per poder definir les mesures estratègiques, així com els programes i les accions a implementar al llarg dels propers anys, amb un format de gestió que impulsava la col·laboració publico-privada en l’activitat comercial urbana del territori. Així va sorgir el Grup Tècnic de Treball format per associacions, entitats, teixit empresarial i l’Administració Pública.


Amb aquest grup es va treballar per elaborar el Pacte Local per a la dinamització de l’activitat comercial urbana de Blanes (2020), document on es deixaven de manifest necessitats d’implementar línies d’actuació concretes per:


  • Consolidar el model comercial de proximitat.
  • Ordenar l’espai comercial urbà.
  • Modernitzar l’activitat comercial urbana.
  • Impulsar un marc de treball col·laboratiu

Una d’aquestes línies va ser elaborar un pla de recuperació de locals buits, concretament amb un Programa/Projecte per embellir-los i reactivar-los. Aquest va ser l’origen del Projecte Singular «Blanes arran de mar» (2021- 2022). És a partir d’aquest Projecte, que neix la necessitat de trobar allò que identifica històricament als blanencs; el mar.


Blanes és una població d’origen marítim. Amb el Projecte Singular Arran de mar, Blanes té com a objectiu recuperar la seva relació amb el mar, així com reforçar el sentit de pertinença de la població, engegar diferents iniciatives i accions dinamitzadores de la ciutat que enforteixin el teixit social de la població i crear sinèrgies de treball que vagin cap a una mateixa direcció:


Posicionar i potenciar Blanes (com a marca i com a  ciutat), així com vincular el relat marítim, basat en la identitat i el sentiment de pertinença, de la població amb una mirada plena cap al Blanes del futur, sense oblidar-nos dels seus orígens.


Així, l’Ajuntament de Blanes, en coordinació entre les diferents àrees, es va marcar com a objectiu enfortir el sentiment de pertinença  de la població amb la creació d’una marca que reflecteixi la identitat del poble, és a dir, el vincle amb el mar. D’aquí neix la proposta de fer de «Blanes, Arran de mar» un nou segell identitari del municipi, així com el concepte per a desenvolupar-ne el relat marítim.

© Ajuntament de Blanes  |  Passeig Dintre 29, 17300 Blanes  |  Telèfon: 972 379 300

Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies